Ensin täytyy pahoitella mahdollisilta lukijoilta päivitystaukoa. Tiedetään, työ on huono tekosyy, mutta hektisen työrupeaman aikana ei kotona ole suuremmin tietokoneen kanssa seurustelu houkutellut. Neulonut olen sitäkin enemmän.

Joululahjaksi rakkaalle poikapuolelleni (ällö sana, kokonainen ihminenhän hän on) on valmistunut pipo Novitan Hip Hop langasta.

23846.jpg

Tehty ilman ohjetta, ja siltä se vähän näyttääkin. Kavennukset piti purkaa kaksi kertaa, kun meinasi piposta tulla liian pieni. Pipo on neulottu tasona 8 mm puikoilla, koska puikkokokoelmastani ei löytynyt tarpeeksi paksuja sukkapuikkoja. Ajattelin vielä leikata heijastinkankaasta suikaleen, jonka pujotan pipon ympäri, Juho kun onnistuu hukkaamaan heijastimet sekunnissa. Ehkä pipoon integroituna heijastin pysyy paremmin mukana, oletuksena siis, että pipo on mieleinen ja pysyy päässä. Aika kunnianhimoinen oletus murrosikäisen kohdalla. Langan ostin paikallisesta aivan ihanasta pikku lankapuodista, löytyi alekorista. Oli kyllä inhaa neulottavaa, jotenkin muovista, silmukat eivät meinanneet liikkua puikoilla lainkaan.

Juholle on valmistumassa joululahjaksi myös lapaset kaksinkertaisesta seiskaveikasta.

23850.jpg

Kuva on hieman epäselvä, joten selvennyksenä väreinä musta ja tummanharmaa. Näistä pitäisi tulla pirulliset lapaset. Kiitokset Tiinalle mainiosta ideasta! Hieman olen joutunut ohjetta soveltamaan kaksinkertaisella langalla neuloessani, lähinnä peukalokiilan lisäysten välikerroksia vähentämällä. Tein lapaset naisten koon silmukkamäärällä, tulee toivottavasti sopivat 13 vuotiaalle isokätiselle pojalle. En muistanutkaan, kuinka nopeat lapaset on tehdä, kivaa kun syntyy valmista nopeasti.

Nuoremmalle isosiskolleni on valmistumassa fifi2 Silkegarnista, värinä farkunsininen.

23842.jpg

Edellä mainitsemastani lankapuodista ja tarkemmin ottaen sieltä alekorista löytyi kyseistä lankaa kaksi kerää. Saa nähdä kuinka pitkä huivi siitä syntyy. Tämänkin työn aloituksessa oli lievää neulon-puran-neulon-puran- toimintaa. Ensin en muistanut, että olen vasenkätinen, ja ohjeen kavennukset tulee vaihtaa päikseen, purkuun meni. Sitten huivista meinasi tulla turhan leveä kolmella mallikerralla, purkuun meni. Päätin kokeilla kahden mallikerran levyisenä. Kolmas purkaminen johtui virheestä, jonka huomasin tietenkin vasta useiden kerrosten neulomisen jälkeen. No, nyt toimii taas, ja onneksi lankaa on ihan helppo purkaa. Tämä on siis ensimmäinen pitsineuleeni, helpompaa kun alunperin luulin. Ja etenee nopeasti, kun aina on pakko tehdä vähintään yksi mallikuvio kerralla.

Vanhemmalle isosiskolleni olisi tarkoitus fifi2:n valmistumisen jälkeen neuloa branching out. Lanka on jo ostettuna. Ostin kerän Topp Mohairia (50 g, n. 190 m) limenvihreänä. Ihana väri ja sopii siskolleni mainiosti.

Sitten kuva vielä kummitytölleni valmistumassa olevasta kaarrokevillapaidasta.

23844.jpg

Kuten huomaatte, se ei ole valmistunut viime aikoina suuremmin. Toinen hiha tehtynä viime päivityksen jälkeen. Aika kurjaa tehdä kuvioneuletta tasona. Lankajuoksujen kiinnittelyssä meinasi usko mennä. Hihasta tuli myös löysempi kuin vartalosta, joka siis neulottu pyörönä. No, ei kai se haittaa, en kyllä purkamaankaan suostu. Tämä tuskin valmistuu pukinkonttiin, mutta ehkä synttäriksi sitten, ehkä.

Tänään kokeilin myös tehdä heijastimen. Tiimarista ostin paksua huopalevyä, johon liimasin heijastinkangasta.

23848.jpg

Huopaa on harjattu kissan karstalla pörröisen vaikutelman aikaansaamiseksi. Kiinnitysnaru puuttuu vielä. Ihan hauskahan heijastimesta tuli, harmi vaan, kun huopalevyä ei löytynyt muissa väreissä. Voisikohan sitä värjätä jotenkin? Katsotaan...

Vielä viimeinen kuva. Tein oveen joulukranssin.

23840.jpg

Eikös oo hieno? Kieritin kultanarua valmiin pajukranssin ympärille ja tökin muovikirsikoita (tai omenia, en ole varma) ja kultaisia heteitä sinne tänne. Avokkikin halusi auttaa. Hän halusi tietenkin tehdä eri tavalla kuin minä, kuka huomaa erlaisen kirsikka-hede-yhdistelmän? Aika hauskan näköinen tuli kaikenkaikkiaan.

Vielä viimeiseksi viinisuositus runsaiden punaviinien ystäville. Kokeilkaa Trivento Reserve Malbecia. Niin herkkua, ettei millään haluaisi nielaista. Eilen piti testata blogissa aiemmin esitellyt viinilasit, hyvin ajoivat asiansa. Tästä johtuen en siis päivittänyt jo eilen. ;D