Neuloin syntymäpäivälahjaksi ystävälleni tällaisen hihatuksen.

97173.jpg

Idean sain Modan eräästä artikkelista ja siitä sitten vaan soveltamaan. Mallikirjasta pitsineuleet ja ystävältä epämääräisiä, rakennusmittanauhalla mitattuja mittoja (tämän syntymäpäivälahjan kylkiäisenä ystäväni sai oikean mittanauhan, metallisella mitalla kun saa kovin summittaisia tuloksia esimerkiksi ympärysmitaksi). Lankana on Marks & Kattens Avanti Cotton, väri 02, luonnonvalkoinen. Hihan neuloin sukkapuikoilla pyörönä ja selkäosan lasten suorilla puikoilla.Puikkokoko 5 mm. Lankaa meni 2,5 kerää eli noin 125 grammaa. Napin tein virkkaaamalla 8 mm pulttiin sopivan rosteriprikan päälle kiinteitä silmukoita ja kerroksen rapuvirkkausta.

Lopuksi vielä kuva hihatuksesta selkäpuolelta. Langat on ostettu 22.5 ja hihatus valmistui 2.6 joskus yöllä. Suunnitteluun meni eniten aikaa, mutta kyllä se mielestäni kannatti. Tähän mennessä ehdottomasti onnistunein neuleeni ja bonuksena myös kuvissa esiintyvä lahjan saaja piti hihatuksesta kovasti.

97174.jpg

Lopuksi täytyy vielä hieman hehkuttaa: 11 työpäivää elämäni ensimmäiseen kunnon kesälomaan! Kyllä sen edestä on tänä vuonna töitä paiskittukin, joten hyvällä omallatunnolla voin nauttia tulevista lomapäivistä.